MOJE KALORIJE
Z nami do boljše postave.

Kako sestaviti jedilnik?

Do vašega jedilnika dostopate s klikom na povezavo »Moj jedilnik«, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu aplikacije.

 

 

Izbira jedilnika

 

Jedilnik sestavljate za vsak dan posebej. Trenutni dan je jasno označen nad tabelo obrokov. Dan jedilnika spremenite s klikom na puščici levo oziroma desno, ali kliknete na dan sam, kjer vam bo prikazalo okno za izbiro datuma.

 

Iskanje živila

 

Živila iščete preko iskalnika živil na desni strani aplikacije. Iskanje je omogočeno preko vpisa iskalnega niza ali s pomočjo drevesa. V prvem primeru vnesite iskalni niz, v prostoru z rezultati pa se vam bodo izpisala vsa živila, ki ustrezajo iskalnemu nizu. S klikom na živilo se vam izpišejo hranilne vrednosti živila (0H-ogljikovi hidrati, B-beljakovine, M-maščobe in E-energija (kJ (kcal)).

 

Primer: vpišite iskalni niz »mle« in počakajte trenutek ali pritisnite na gumb »Išči«. Izpišejo se rezultati, izberite »Mleko, kozje«, izpišejo se hranilne vrednosti živila.

 

Drevesno strukturo si ogledate s klikom na povezavo »Pokaži drevo«. Poiščite živilo, s klikom na posamezno živilo se vam izpišejo hranilne vrednosti.

 

Dodajanje živila 

 

Izbrano živilo dodamo k izbranemu obroku s klikom na gumb »Dodaj«.  Izbrano živilo se prenese na levo stran v jedilnik. Vrednost je podana v količini 100g, katero lahko tudi spremenite. S tem se spremenijo tudi hranilne vrednosti. Ko presežete predvidene vrednosti obroka, se vrednosti obarvajo rdeče.