MOJE KALORIJE
Z nami do boljše postave.

Priprava jedilnika

Ste se od zadnjega članka držali nasvetov? Današnji članek je namenjen ozaveščanju, kako se pravilno prehranjevati in sestaviti dober jedilnik.

 

Verjetno vas je kar nekaj, ki boste prebrali članek in ste preskočili predhodne članke z raznimi nasveti. Sprašujete se, kako spremeniti življenski slog, začeti živeti bolj zdravo in kakovostno življenje.

 

 

Poleg uvedbe telesne dejavnosti je sprememba prehranjevanja za pridobitve zdrave telesne teže recept za vaše polno življenje. Tukaj ne smemo preskočiti še psihološki vidik, vendar je preveč obsežen, zato se bomo tega nivoja dotaknili drugič. Verjetno je vsem nam največji izziv ohraniti ali pridobiti zdravo telesno težo brez odrekanj, raznih diet in muk...

 

Z rednim gibanjem sicer poskrbimo za vrsto blagodejnih učinkov, vendar samo gibanje ne bo spremenilo vašega počutja, vsaj dolgoročno ne. Zato se je potrebno ob telesni aktivnosti posvetiti tudi pravilnemu prehranjevanju. To pa lahko dosežete s pripravo pravilnega jedilnika skozi celotni dan, teden in mesec.


Sestavljanje jedilnika se začne z določanjem kalorijskih vrednosti posameznih obrokov. Koliko kalorij potrebujete je odvisno od vaših let, vaše teže, višine, narave vašega dela. Več kalorij boste potrebovali tudi, če ste telesno aktivni.


Nenačrtovanje pri razporejanju rednih obrokov in telesne aktivnosti je večinoma napaka vseh tistih, ki so se odločili preoblikovati postavo. Cilj brez ustreznega načrta je le prazna želja, vsi pa se zavedamo, da je samo želja premalo. Zato je potrebno narediti načrt prehranjevanja.

 

Pri tem pa poskrbite, da bo vaš načrt realen in da bo upošteval tudi vsakodnevne dejavnosti in odgovornosti (družina, služba...). Ko imate načrt se po njem ravnajte. Prav nobenega smisla nima, da bi čez noč postavili na glavo vse življenjske navade, saj se v takih primerih še tako trdni nameni skoraj vedno izjalovijo.

 

Verjetno ste vsi tisti, ki ste se odločili spremeniti vaše prehranjevalne navade, zelo omejeni s časom, še posebej pri izbiri pravilne prehrane in izračunu kalorij. Prav zaradi tega je naša aplikacija idealna, ki namesto vas izračuna pravilen vnos kalorij ob tem pa vam pomaga, da se vam ni porebno odreči ravno vsem vašim prehranjevalnim navadam.

 

Seveda se zavedam strahov pri nekaterih, ki bi želeli preizkusiti aplikacijo za idealno pripravo jedilnika. Nekateri imate verjetno kopico vprašanj preden se boste odločili, da nam zaupate. 

 

Naj bo vaš strah odveč, vprašajte me za nasvet in skupaj bomo prebrodili vse težave tako, da boste lažje prišli do želenega rezultat.

Osnovni program izgube telesne teže lahko izberete tudi tukaj.